jótékonykodás

2020.04.23. 07:38

Mosolyogva vette át az ajándék kerékpárt Márk

Nagy álma teljesült tegnap délelőtt az ötéves Márknak. Egy biciklit szeretett volna, de édesanyja a kérését nem tudta eddig teljesíteni anyagi körülményei miatt.

Zs. J.

Eszter egyedül neveli fiát, és a testi fogyatékossága miatt nehezen tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Az interneten figyelt fel rá, hogy a pécsi Biciklikk kerékpárüzlet Jótékonysági Bringacsere programot hirdetett.

Mint olvasta, aki beviszi hozzájuk a régi kerékpárját és újat vesz, akkor annak árából levonják a használt bringa árát, amelyet ezután az üzlet saját önköltségén leszervizel, és szükség esetén felújít. Az így felújított kerékpárokat három szervezet bevonásával és közvetítésével (Mosolymanó Közhasznú Egyesület, Mohácsi Torna Egylet, Szociális Háló Egyesület) juttatják el rászoruló családok részére.

– A megadott címre küldtem egy levelet, hogy magán­embert is támogatnának-e. Leírtam a történetünket. Meglepetésemre rögtön pozitív választ kaptam rá. Nem számítottam ilyen jó szándékú, kedves visszajelzésre – mondta megilletődötten Eszter, mikor kedd délelőtt bejöttek fiával átvenni a kerékpárt.

A Jótékonysági Bringacsere programra eddig mintegy 20-30 használt kerékpárt hoztak be. A meghirdetéstől annyi változás történt, hogy azok is elhozhatják régi, megunt kerékpárjukat, akik nem vásárolnak újat, de szeretnék a kerékpárt olyan családok részére eljuttatni, akik nem tudnak saját maguk, gyerekük részére vásárolni.

– Márk kerékpárja jó állapotban érkezett be, de így is körülbelül 45 percet dolgoztunk rajta. Egy srácé volt, aki kinőtte. Új hátsó külső gumit cseréltünk, mert szokás szerint elfarolják a gyerekek – mondta mosolyogva Pavlik Márton. – Továbbá fékbetétet is cseréltünk, megkentük a láncot, megigazítottuk a közepét, mert a gyerekbicikliknél ez fel szokott lazulni. Megjavítottuk a kormánycsapágyat, vagyis teljesen biztonságossá tettük a kerékpárt – tette hozzá.

A bolt részéről Grénus Tibor munkatárs adta át Márknak a bringát, aki örömmel bicajozott haza Kertvárosba. A Jótékonysági Bringacsere program április végéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!