gyúrás

2020.04.12. 10:33

Sportparknak örülhetnek majd a testedzésre vágyók Hidason

Már nem kell sokat várni a sportra. Önök pedig várják meg a járvány végét.

M. R.

Sportpark építésére nyílt lehetősége a település önkormányzatának a Magyar Falu Program keretében, a létesítmény műszaki átadás-átvétele a napokban már meg is történt. Ahogy Berg Csaba, Hidas polgármestere a közösségi oldalán írta, a sportpark elkészültére hosszú időt kellett várni, és egyelőre még nem is tudják átadni azt a testedzést kedvelőknek. Bizonyos munkálatokat ugyanis még el kell végezni, mint például a tereprendezést és a járda kiépítését, ezek után viszont már bátran használhatják a sportolni vágyók.

A település egy úgynevezett „C” típusú sportpark építésére nyert pályázatot, ahol a teljes testet át tudjuk majd mozgatni. A területen olyan eszközöket helyeztek el, amelyek tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom-erősítésre, fekvőtámasz-gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, bordásfalon végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmasak.

A sportparkok létesítésének célja az, hogy a mindennapos testedzés lehetősége az ország valamennyi településén elérhetővé váljon, ebben nyújtanak segítséget ezek a könnyen hozzáférhető és ingyenesen használható létesítmények. A rendszeres sportolás pedig hozzájárulhat a kistelepüléseken élők életminőségének javulásához.

 

Címkék#sportpark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!