ritkaság

2020.05.08. 13:00

Aknavetőgránátot találtak Drávacsehi határában

Világháborús robbanótestre bukkantak Drávacsehi határában, kukoricavetés közben.

Zs.K.

Mint arról az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred a közösségi oldalán beszámolt, a helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy egy 81 milliméter átmérőjű, francia gyártmányú repesz aknavetőgránátot találtak 1916 mintájú gyújtószerkezettel szerelve.

A bejegyzés szerint ilyen típusú eszköz nagyon ritkán kerül elő hazánkban. A kilőtt állapotú robbanótestet Török Péter törzsőrmester, járőrparancsnok megsemmisítette.

Bár az eset tegnap látott napvilágot, Németh Tamás, Drávacsehi polgármestere lapunknak elmondta, mindez több mint egy hete történt, a környező területeken már többször találtak hasonló eszközöket, bolgár front miatt, rendszerint a bolgár front drávai ütközeteinek maradványai kerülnek elő.

Aki elhagyott robbanótestet vagy annak tűnő tárgyat talál, illetve ilyen tárgy hollétéről tudomást szerez, köteles azt haladéktalanul bejelenteni a helyi rendőri szervnek vagy ahol ilyen nincs, ott a településönkormányzat-jegyzőjének, aki a bejelentésről köteles értesíteni a területileg illetékes rendőri szervet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!