Gazolnak

2020.05.10. 15:49

Hétfőn kezdik a gyomirtó permetezést Pécsen

A BIOKOM Nonprofit Kft. május 11. és 15-e között végzi a pécsi közterületek, utak burkolatainak gyomnövények elleni permetezését – számolt be oldalán a pécsi városüzemeltetési cég.

bama.hu (forrás: BIOKOM)

Miskolc, 2017. június 6. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársa szúnyogirtó vegyszert permetez Miskolc határában a Juhdöglõ völgyi-tónál 2017. június 6-án. A földi biológiai irtás környezetbarát, a vegyszert a szúnyoglárva tenyészõhelyén közvetlenül a rovarok élõhelyére permetezik, amely a szúnyoglárva elpusztítását követõen teljesen lebomlik, ezért a környezetet nem károsítja. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A permetezések a hajnali órákban kezdődnek. Mint írták, a Medallon és az Armo SL (totális gyomirtó) szereket használják majd, amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett vegyszerek. A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges, a munkaegészségügyi várakozási idő nincs. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre viszont kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre, például gépjárművekre jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

Az eljárás során idén új technológiai megoldást vezetnek be, a permetszert a közelmúltban elterjedt ULV technológiával juttatják ki, melynek számos előnye van. A megoldás lényege, hogy egy készülék a víz nélkül előállított permetszer cseppeket igen apró szemcsékre porlasztja, és védőernyő segítségével irányítottan juttatja ki a felületre a gyomirtó szert.

A helyszínek és az időpontok ide kattintva olvashatók.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!