embertelen

2020.05.06. 12:00

Napokig vonyított segítségért a sérült kutya, akit egy fához kötöttek Hidason

Fához láncolt kutyát mentettek az állatvédők a napokban a Hidashoz közeli erdőből.

M.R.

Szurdi névre keresztelték

A Kira Völgységi Kutyamentő Egyesülethez érkezett segélyhívás: a Hidas-Bonyhád vasútállomáshoz közeli akácosból a forgalomirányító már több napja ugatást hall, de nem leli a hang forrását. Az állatvédők találták meg a fához kötött kutyát, a lánc mélyen az állat nyakába vágott.

Egy fához kötötték a kutyust

Az egyesület elmondása szerint a kutya fején több mély sérülés is van, négy foga kitört és nagyon lesoványodott. Az állat – akit Szurdi névre kereszteltek el – azóta is a kutyamentőknél van, és a legfrissebb információk szerint állapota javul.

Még nehezen eszik, de az étvágya hatalmas, és a sebeit is kezelik. Az utóbbi napokban már szinte követelte a simogatást, foglalkozást a gondozóktól.

Az elkövetőről egyelőre nem tudnak.

Szurdi névre keresztelték

Az egyesület, és Berg Csaba polgármester kéri, hogy akinek információja van arról, ki lehetett a tettes, jelezze. A bejelentő névtelen marad. Az állatvédők a nyomravezetőnek jutalmat is felajánlottak, amit később Berg Csaba átvállalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!