Alsómocsolád

2020.05.09. 18:59

Szigorú szabályokat vezettek be a kóbor kutyák miatt

 Több baranyai településen, városban is gondot okoznak az elkóborolt ebek, ugyanis félő, hogy ezen állatok veszettek és rátámadhatnak az emberekre.

Zs. J.

Ezt a helyzetet elégelték meg Alsómocsoládon, és egy szigorú szabályozást léptettek érvénybe. Mint a közösségi oldalon leírták, az elmúlt hetekben több bejelentés érkezett az önkormányzathoz a településen kóborló ebekről, emiatt döntöttek úgy, hogy közigazgatási bírság kiszabását rendelik el azon kutyatulajdonosokkal szemben, akiknek a kutyája elkóborol és veszélyezteti az emberek épségét.

Közölték, a bejelentések hatására az önkormányzat több alkalommal is véletlenszerűen gyepmestert hív a községbe, aki ezután összegyűjti az utcákon kóborló ebeket. Az új szabályozás szerint a gyepmesteri szolgálatot, ami megközelítőleg hetvenezer forint körüli összeget tesz ki, kiszámlázzák a kutya tulajdonosának. Ezen kívül az ebtartó további pénzbírsággal is sújtható, ami akár ötvenezer forint is lehet, így az összbüntetés elérheti a százhúszezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!