javaslat

2020.06.30. 15:15

Meg kellene tartani a pécsi szőlőket is

Nem a balliberális városvezetés, hanem az ellenzékben lévő LMP-s képviselő, Kóbor József kezdeményezésére fogadta el azt a nyilatkozatot a közgyűlés, amely a klímaváltozásra adott és adandó pécsi válaszokat veszi sorra.

B. M.

A testület többségét adót baloldaliak eleinte még nem is akarták támogatni a javaslatot, különböző kifogásokat kerestek, még szünetet is kértek a szavazás előtt.

A dokumentum szerint fontos, hogy a közgyűlés mérje fel az üvegházhatású gázok csökkentését szolgáló intézkedéseket, ösztönözze a lakosság épületenergetikai beruházásait, folytatódjon a buszhálózat környezetbaráttá tétele. Az erdőgazdálkodás során kiemelt hangsúlyt kell fektetni a csapadék erdőben való hasznosulására, cél legyen az is, hogy Pécs a hőszigetek létrejöttének megakadályozására részesítse előnyben a klímatudatos várostervezést és törekedni kell a meglévő gyümölcsösök, szőlők megtartására is.

Megjegyezte azt is, hogy az előző városvezetés olyan dokumentumok elkészítését indította el, amelyek környezetvédelmi szempontból hasznosnak, ilyen a környezetvédelmi program felülvizsgálata, a biodiverzitási stratégia elkészítése, az Európa Zöld Fővárosa 2022 pályázat anyaga is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!