adakozás

2020.06.10. 17:14

Több száz gyermek kapott élelmiszeradományt Pécsen

Az idén is csaknem 90 tonnányi alapélelmiszer adományt nyújt a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő gyermekeknek. A Coop Segély kamionja szerdán Baranya megyébe 376 gyermeknek csaknem 4 tonnányi, saját márkás élelmiszerekből álló adományt juttatott el.

Zs. K.

Nagy Lajosné, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja elmondta: tudják, hogy a gyermekek ellátása biztosított az intézményekben, de az élelmiszeradományokkal segítik azt, hogy az így felszabaduló forrásokat az intézmények más, fontos célokra tudják fordítani. Mindemellett így szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét is az itt dolgozók lelkiismeretes munkájára, egyben példát szeretnénk mutatni más társaságok számára a segítségnyújtásra.

Az élelmiszercsomagokat Jeszán Csabáné Tereza, a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ megbízott intézményvezetője vette át. Dr. Gálné Dr. Babinecz Erzsébet, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója szerint az, hogy a Coop programja nem egyszeri alkalom, hanem állandó, annak tanúbizonysága, hogy elkötelezettek a gyermekvédelmi szakellátás iránt.

Az eseményen jelen volt néhány gyermek, akik számára a pécsi székhelyű tagvállalat, a Mecsek Füszért Zrt. személyes meglepetéssel is kedveskedett, a gyermekek pedig saját kézi készítésű ajándékkal köszönték meg a látogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!