hitélet

2020.07.16. 12:05

A Teremtés hetére is készül az egyházmegye

A „Laudato si’” enciklika megjelenésének ötödik évfordulóján Ferenc pápa meghirdette a teremtésvédelmi évet, amely 2020. május 24-től 2021. május 24-ig tart.

A közös otthonunk védelmének fontosságát hirdető tematikus év célja, hogy elmélyüljünk az öt évvel ezelőtt megírt „Laudato si’” körlevél tanításában és ennek tükrében törekedjünk konkrét, bátor lépéseket tenni egyénileg és társadalmilag a föld, illetve a szegények érdekében. A vatikáni és az országos útmutatásokat követve a Pécsi Egyházmegye ennek fényében kíván segítséget nyújtani.

– Idén tavasszal, május 16. és 24. között teremtésvédelemhez kapcsolódó imával és érzékenyítő segédanyagokkal elevenítettük fel a Szentatya körlevelét. A teremtésvédelem jegyében ősszel további előadások és különböző programok várhatók – közölte a Pécsi Egyházmegye, amely szeptember 27. és október 4. között az országos Teremtés hete programsorozatban is részt vesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!