Baranyai körkép

2020.07.27. 15:33

Adománnyal segítik a diákokat

Idén is segítené a rászorulók iskolakezdését a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete – 2017 óta szerveznek augusztus végén tanszergyűjtési akciót a megye hét nagyáruházában azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a hátrányos helyzetű családok tanévkezdését.

Fotó: Molnár Péter

Idén is két napon keresztül várják majd a hipermarketekben felállított standjaikon az adományokat. Ezúttal is kifejezetten iskolai felszereléseket gyűjtenek, azaz füzeteket, ceruzákat, tolltartót, vonalzót, gyurmát, radírt és minden olyan eszközt, ami kellhet a tanulás során. A megunt, ám jó állapotban lévő használt tanszereket, iskolatáskákat is várják, illetve fehér inget, blúzt, valamint sötét szoknyát, nadrágot is szívesen fogadnak.

A szervezett munka és a hagyomány mélyítésének az eredménye, hogy évről évre egyre több adomány gyűlik össze az akció során. Tavaly Mohácson, Szigetváron, Siklóson és Pécsett három helyen fogadták a felajánlásokat – összesen 1 655 500 forint értékben sikerült összegyűjteni 2868 db füzetet, 3754 db radírt, vonalzót, gyurmát, és egyéb szükséges eszközt, mindezeket 614 adományozó család ajánlotta fel. Idén várhatóan a tavalyinál is több áruházlánc kapcsolódik a kezdeményezéshez – még folynak az egyeztetések. A begyűjtött adományokat a Területi Szociális Irodák és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak közreműködésével juttatják el a rászoruló, szociálisan hátrányos helyzetű családokhoz.

Míg 2018-ban az akkor összegyűlt 1 012 000 forintnyi adományból 80 család 100 gyermekének tudták az iskolakezdést megkönnyíteni az 533 adományozó családnak köszönhetően, addig tavaly mintegy 150, halmozottan hátrányos helyzetű családban nevelkedő diáknak tudott az életkoruknak megfelelő tanszercsomagot kiosztani a családsegítő szolgálat munkatársainak közreműködésével a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete. A tavalyi akcióban 61 önkéntes, valamint a Vöröskereszt 15 munkatársa összesen 364 munkaórát dolgozott a két nap során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!