táncolva jelezték

2020.07.01. 12:30

Az idegenvezetőket nagyon nehéz helyzetbe hozta a karantén

Kedd délelőtt az ország több pontján is flashmobbal hívták fel magukra a figyelmet a hazai idegenvezetők.

Zs. K.

A Magyar Idegenvezetők Egyesületének akciójához a pécsi és Pécs környéki idegenvezetők is csatlakoztak, a Széchenyi téren esernyővel táncoltak Emil.Rulez! Hello Tourist! című dalára.

Reinerné Udvari Mónika elmondta, ők azok, akik a járványhelyzetben a legelőször vesztették el az állásukat, és akik valószínűleg a legkésőbb tudnak majd újra dolgozni.

– Számunkra márciusban kezdődött volna a szezon, de most úgy tűnik, hogy nemcsak két-három hónap marad ki, hanem az egész év. A csoportos utazásokat sorra mondják le, ezen a nyáron inkább családos utazások lesznek jellemzők – fogalmazott. Az idegenvezetők azt szeretnék üzenni mindenkinek, hogy ők is elérhetők, bátran kereshetik őket.

Pécsett körülbelül 20 aktív idegenvezető van, közülük többen olyanok, akik főállásban végzik, vagy végezték ezt a munkát. A döntéshozók figyelmét fel szeretnék hívni arra is, hogy a talpon maradásukhoz valamiféle gazdasági, járulék- és adótámogatásra lenne szükségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!