Komló

2020.07.25. 16:16

Megkapják a támogatást a civil szervezetek

A megítélt támogatások 50 százalékát augusztus 15-ig megkapják a nem költségvetési szervek sorába tartozó civil szervezetek – múlt heti ülésén döntött a járványveszély miatt elrendelt kifizetési felfüggesztés részleges feloldásáról a komlói képviselő-testület.

W. K.

Mint ismeretes, március első napjaiban határoztak a városban arról, hogy mely szervezetek részére, mekkora összegű támogatást nyújt az idei esztendő során az önkormányzat. A veszélyhelyzet idején azonban a járvány okozta várható költségvetési nehézségek enyhítése érdekében a képviselő-testület hatáskörében eljárva a polgármester a kiadások felfüggesztéséről határozott, ami érintette a nem költségvetési szervek részére megállapított támogatási összegek kiutalását is.

A múlt heti testületi ülésen a korlátozás feloldását kezdeményezte előterjesztésében Polics József, Komló polgármestere, a korábban megállapított támogatási összegek 50 százalékának kifizetésével. Így az érintett szervezetek a Komlói Bányásznapokon való részvétele biztosítottá válik, valamint megvalósíthatják a beadott kérelmeikben meghatározott, ez év második félévére tervezett programjaikat.

Külön érdekesség, hogy a Komlói Cukorbetegek Egyesülete 80 ezer forint támogatást kapott az idén – többek közt orvosi előadások, mérések biztosítására, szabadidős programok, vetélkedők szervezésére kérték a hozzájárulást –, ám április végén ezt az összeget felajánlották a városban lévő egészségügyi intézmények, háziorvosi praxisok, idősek gondozását végző otthonok, szociális ellátórendszerek munkájának a megsegítésére.

Védekeznek

Elfogadta a testület a Komló Város Önkormányzat, a Komlói Közös Önkormányzati Hivatal, valamint az önkormányzati intézmények veszélyhelyzettel összefüggő kiadásairól szóló tájékoztatót is. Eszerint – figyelembe véve a tervezett, de még meg nem valósított kiadásokat is – csaknem 17 millió forintot költöttek az érintett szervezetek a járvány elleni védekezésre. A fel nem használt készletek egy esetleges második hullám bekövetkezése esetén rendelkezésre állnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!