mecsekpölöske

2020.07.14. 09:18

Megújult a település katolikus temploma

Megújult a Mecsekpölöskei Római Katolikus Templom. Papp István, a község polgármestere elmondta, a Leader-program keretében a Vallási, kegyeleti és közösségi rendeltetésű ingatlanok, eszközök rehabilitációja és fejlesztése felhíváson nyertek pályázati támogatást, amelyből ezúttal külső mázolásra és belső festésre, illetve apróbb javításokra került sor, az előző években azonban komoly felújításokon esett át a helyi védelem alatt álló épület. Az 1911-ben épült iskolakápolnának harangtornya is van.

Zs. K.

– Az iskolakápolna nyílászáróit a tavalyi évben cseréltük le, illetve 10 éve az épület tetőszerkezetét is sikerült helyrehozni, ezért mostanra méltó környezetben tudnak a hívők misén részt venni – mondta a községvezető.

A helyiek a járványhelyzet után először vasárnap tudnak a templomba menni, és várhatóan ezután a korábbiak szerint kéthetente tart szentmisét a Komlói Plébániáról érkező plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!