harkány

2020.07.14. 08:14

Nőtt a lakók száma a fürdővárosban

Átlépte az ötezer főt Harkány lakossága a legfrissebb adatok szerint. A fürdővárosban 2016 óta folyamatosan emelkedik a lakosság száma, míg 2016-ban 4420 állandó harkányi lakcímmel rendelkező lakót számolt a város, addig 2018-ban ez a szám már 4589, tavaly pedig 4762 volt.

Zs. K.

A lakosságszám emelkedésének oka lehet az a helyieknek szóló számos kedvezmény, amelyben az állandó harkányi lakhellyel rendelkezők részesülhetnek. A város adórendelete is kedvez a helyi ingatlantulajdonosoknak, emellett a helyi lakosok kedvezményes fürdő belépési lehetőséget, ingyen parkolóbérletet, helyi rendezvényeken történő díjtalan részvételi lehetőséget kapnak, ami szintén letelepedésre vagy lakóként történő bejelentésre ösztönözheti az embereket.

Elmondható, hogy folyamatosan fejlődik a város, meg­újult a Zsigmondy sétány, a piaccsarnok, az intézmények. A fejlesztésekkel pedig az a célja a városvezetésnek, hogy minél többen gondolják úgy: érdemes Harkányban letelepedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!