PTE

2020.07.29. 09:24

Sikeres az egyetem biciklis kampánya

Hatalmas sikert arat a Pécsi Tudományegyetem június végén elindított MoonBike 2020 elnevezésű mozgásra, egészséges életmódra buzdító – és virtuális közösséget formáló – kampánya. A kitűzött táv felét már teljesítették a programban részt vevő sportbarátok.

T. V.

Fotó: Csortos Szabolcs

Lényege, hogy a résztvevők együtt, közösen biciklivel jussanak el a holdra, azaz bárhol a világon tekerjenek le összesen 384.400 kilométert. A PTE lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy jelenleg 163.735 kilométernél tart a projekt, vagyis közelítenek a kitűzött távolság feléhez. A kihívást magánszemélyeken kívül több mint 60 intézmény, egyesület, cégcsoport népszerűsíti közösségi oldalán, weboldalán.

– Hallgatók, munkatársak, egyetemi és vállalati partnerek, öregdiákok, a diaszpórában élő honfitársak, nagykövetségek mind közreműködtek abban, hogy kevesebb, mint egy hónap alatt az Amerikai Egyesült Államoktól Indián át Ausztráliáig terjedjen a kihívás híre – fogalmaztak a szervezők.

A projekt kapcsán támogatását és elismerését fejezte ki David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség elnöke. Aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a járvány miatt világszerte megnőtt a kerékpáros közlekedés jelentősége. A WHO közleményét idézte, mely szerint a biciklizés egyszerre teszi lehetővé a jelenleg fontos távolságtartást és a testmozgást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!