Somberek

2020.07.30. 18:16

Több mint 30 tagú a megalakult gazdakör

A napokban 33 fővel megalakult a Baranyai Ifjú Gazdakör. Az alakuló ülésre a sombereki búzagyűjtő ünnepen került sor, ahol köszöntő beszédet mondott Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke és Papp Zsolt György, a MAGOSZ Országos Ifjú Gazda Tagozat elnöke.

Zs. K.

A Baranyai Ifjú Gazdakör elnöke, Roth Nóra bólyi kertészmérnök elmondta: a fiatalok látásmódja, lendületessége és képzettsége új szemlélettel gazdagítja majd a MAGOSZ munkáját. Az elnök a tervei kapcsán hangsúlyozta, egy egymást segítő csapatot szeretne összekovácsolni, akik szakmai tapasztalatokat osztanának meg egymással, emellett az értékesítés és a beszerzés kapcsán gazdasági információkkal is segítenék egymást.

– Kiemelten fontosnak tartom a közös találkozásokat. Szeretném, ha évente 3-4 alkalommal összeülnénk, vagy ha éppen aktuális probléma merül fel, azt közösen megvitatnánk, és közösen keresnénk a megoldásokat. Gazdaságlátogatásokat tehetünk, továbbá rendezvényeket, oktatásokat, tájékoztatókat szerveznénk. Mindemellett fontosnak tartom a kapcsolattartást a megyei és országos szövetséggel és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával – mondta Roth Nóra.

A Baranyai Ifjú Gazdakör elnökségi tagjai: Bozsánovics Lídia pécsudvardi agrármérnök-hallgató, Horváth Vivien csányoszrói dinnyetermesztő, a NAK szakértője, Rittlinger Anita sombereki agrármérnök, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei képviselője, Ruzics Diána lothárdi növénytermesztési mérnök, Decsi István családi gazdálkodó és Fullér Miklós pécsváradi környezetgazdálkodási agrár­mérnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!