okítás

2020.08.08. 17:30

A tudatos életmódra tanítják a diákokat Nagypallon

Elnyerte az Ökoiskola címet a település általános iskolája, amelyet a pályázati kiírás szerint három évig viselhetnek.

M. R.

Ezt az elismerést azok az intézmények kaphatják, amelyek kiemelkedő színvonalon képviselik a környezeti nevelés és a fenntarthatóság értékeit, így ezek a gyermekek mindennapjainak természetes részeivé válnak, tudásukat pedig családjuk és tágabb környezetük felé közvetíthetik. A nagypalli iskolában tehát eddig is nagy figyelmet fordítottak a diákok környezettudatos nevelésére, de ez a következő tanévekben még nagyobb hangsúlyt kap. Ehhez minden segítséget megkapnak a pedagógusok, hiszen a cím elnyerésével a Magyarországi Ökoiskola Hálózat tagjává válnak, ez pedig azt jelenti, hogy munkájukat különböző programokkal, segédletekkel és képzésekkel segítik.

Az Ökoiskola címre minden évben számos intézmény pályázik az ország legkülönbözőbb pontjairól, és rendszerint a baranyai iskolák is jól szerepelnek. Tavaly például több pécsi intézmény mellett megkapta ezt az elismerést a dunaszekcsői általános iskola is. Örökös Ökoiskola címet is kiérdemeltek már a megyei intézményei is, mint például a Pécsi Illyés Gyula Általános Iskola és a Szentlőrinci Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Kollégium. Ők ezt a különleges kitüntetést visszavonásig viselhetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!