kinek van igaza?

2020.08.28. 20:00

Lámpaháború: az E.ON nem hibás

Nagyjából két hete az egyik pillanatról a másikra az Árkád előtt és az Irgalmasok utcánál két lámpa is elromlott. A hibát bejelentették, a szakemberek ki is mentek, megjavították, ám a jelzőlámpák pár nap múlva újra meghibásodtak.

Zs. J.

Ekkor megkerestük a pécsi önkormányzat sajtóirodáját, ahol azt válaszolták, hogy nem volt áram a jelzőlámparendszer villanyórájáig, ezt hétfő délutánra az E.ON helyreállította. Egy nap sem telt el, és újra elromlottak a lámpák, ám akkor már két új helyen is: a Kórház téren és a pécsi nagyposta közelében.

Ezt követően megkerestük az E.ON sajtóosztályát – azt írták, hogy múlt kedden, 18-án délelőtt kaptak egy jelzést meghibásodásról, azt a kollégák ott még délelőtt javították is, egy biztosító aljzatot cseréltek. Augusztus 24-én újabb jelzés alapján a szerelők ismét ellenőrizték az adott helyet, de a közcélú hálózaton hibát nem találtak.

Mint írták, a méréstől a vezérlés felé mindhárom fázison rendben elmegy a feszültség, tehát a hiba nem az E.ON hálózatán van. Kerestük újra az önkormányzatot, ám lapzártánkig nem kaptunk választ megkeresésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!