titkolózás

2020.08.24. 07:00

Lefújták a pécsi polgármester fogadóóráját

Nem tudni, hogy utalgatással kikre gondolhatott a pécsi polgármester, amikor a Gandhi Gimnázium kapcsán adott ki rejtélyeket emlegető közleményt. A jobboldal szerint ideje lenne bocsánatot kérni az ország egyetlen roma középfokú oktatási intézményétől, a Gandhi Gimnáziumtól.

Bóka Máté

A keleti városrészben mégsem tartja meg a fogadóóráját – egyelőre – Pécs polgármestere, holott a városrészben vannak önkormányzati létesítmények, helyiségek is, amelyek jók lehetnének erre. Mindez azért vált kérdéssé, mert a balliberális pécsi városvezető a sajtónak kiküldött közleményében rejtélyes és furcsa okokat kezdett el emlegetni azt követően, hogy a Gandhi Gimnázium sportcsarnokában mégsem tudja megtartani az eseményt.

Kiderült, egyszerűen nem készültek el a tanévkezdés előtti felújítással, takarítással, de az intézmény szerint semmilyen bérleti szerződést nem is kötöttek fogadóórára – erről pedig a baloldali sajtó is beszámolt.

Barkóczi Csaba (Fidesz) képviselő szerint a városvezetés ügyetlenkedése nem lehet ok arra, hogy kellemetlen helyzetbe hozzon egy oktatási intézményt, különösen egy nemzetiségi iskolát, méltatlan Pécs polgármesteréhez, hogy ilyen kicsinyes politikai játszmákba rángassa bele bármelyik oktatási intézményt, ideje lenne bocsánatot kérni a gimnáziumtól.

Bár lapunknak az utóbbi időben néhányszor már reagálnak a megkeresésekre, most hiába is kérdeztük a városházát, hogy a félreértések elkerülése végett milyen rejtélyes okról van szó, mire utalnak pontosan? Nem feleltek, így arra sem, hogy szerintük a keleti városrészben csak egy gimnázium lenne megfelelő a fogadó­óra megtartására.

Egy nem létező testületre hivatkoznak

Sajátos esetre hívta fel szintén Barkóczi Csaba a figyelmet: a legutóbbi közgyűlésen ugyanis Kővári János (ÖPE–KNDP) azt próbálta elérni, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed igazgatói pályázata kapcsán vegyenek ki egy olyan passzust, ami később jogi problémákat is okozhat, mivel egy nem létező szakmai társulatot emlegettek benne. Ráadásul még a baloldal által irányított kulturális bizottság elnöke is ugyanezt kérte. Az ominózus rész mégis maradt, mert Péterffy Attila ezt akarta a baloldali többséggel elfogadtatni, ám Barkóczi Csaba a szavazásról szóló dokumentumok alapján azt mondja, hogy a polgármester maga a jobboldallal együtt szavazott a kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!