jótékonykodás

2020.08.16. 09:15

Motorosok segítettek az állatokon Pécsett

Állatbarát, segítőkész motorosokból álló konvoj érkezett szombat délután a Misina Természet- és Állatvédő Egyesülethez. A látogatók adományokat is vittek az állatotthon lakóinak.

Tóth Viktória

A hontalan állatok világnapjánál keresve sem találhattak volna jobb alkalmat a motorosok arra, hogy támogassák a pécs-somogyi Misina Természet- és Állatvédő Egyesületet. A menhelyen Farkas Tamás, az egyesület elnöke köszöntötte őket.

Elhangzott, hogy a több mint 25 éve működő egyesületnél sokféle állat megtalálható, például hattyú, lúd, szürke marha, ló, nyúl, tengeri malac vagy teknős. A náluk élő macskák száma általában 50 körül mozog, de a legtöbben a kutyák vannak, évente 6-800 kóbor eb kerül be hozzájuk. Szinte minden nap visznek be kutyát és fogadnak is örökbe a leendő gazdik. Működik náluk egy vadállatmentő-telep is, melyet a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal együtt hoztak létre. Jelenleg közel 500 állatról gondoskodnak.

A rendezvényen csoportos körbevezetés is volt, valamint kutyasétáltatásra is volt lehetőség. Balla Csaba, a Kutymák oldal létrehozója szervezte a jótékonysági eseményt. A közelmúltban elindított Kutymák egy olyan oldal, ami segíti a leendő, új, és régi állattartókat, legfőképpen kutyásokat a tájékozódásban, hogy megbízható, hiteles információhoz jussanak.

A négy résztvevő motoros klubot – német motorosok, Mecseki Sólymok csoport, Tiroli Magyar Motorosok, Dél-Dunántúli Motoros Egyesület – pedig Magyar János fogta össze. János elmondta, hogy a csoport egyik része Németországból jött, ott a motorosok között a szokás, hogy minden évben támogatnak egy ügyet, idén az állatokat szerették volna támogatni. Csabával, – aki gyakran jár az állatotthonba – régóta ismerték egymást, így esett a választás a Misinára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!