Sportpolitika

2020.09.13. 10:51

Egymilliót kaphat havonta az új biztos

A baloldali városvezetés 1,1 millió forintos havi fizetésért szeretné megbízni polgármesteri biztosnak a budapesti Török Ottót, hogy a pécsi sporttal kapcsolatos fejlesztéseket irányítsa.

B. M.

A Péterffy Attila, Pécs polgármestere által jegyzett, biztosi kinevezéssel kapcsolatos előterjesztésben az áll, hogy „a feladatok nagysága és stratégiai fontossága” teszi szükségessé a megbízást.

Török a Gyurcsány-kormány idején volt sportért felelős államtitkár, valamint az MSZP színeiben óbudai képviselőjelölt is volt korábban. Puch Lászlótól, az MSZP volt pénztárnokától vette át tavaly azt a céget, amelyik a szocialistáknak adott rendszeresen tanácsokat.

– Korábban a sportprojekttel kapcsolatos feladatokat a PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila látta el, nem volt szükség külön biztosi posztra, úgy tűnik, hogy ezek szerint az új polgármester által kinevezett vezérigazgató, Máté János alkalmatlan a munkájára. A Pécsi Városfejlesztési Zrt. is rendelkezésre állna a célra – reagált Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a kinevezés hírére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!