szigetvár

2020.10.03. 13:30

Díjakat, elismeréseket adtak át a város napján

Szoborparkot is avattak csütörtök délután a Szigetvári Weiner Leó AMI külső udvarán. Idén Kapronczai József (középen) vehette át a díszpolgári címet

T. V.

Immár ötvennégy éve avatták Szigetvárt várossá, e jeles alkalmat ünnepelték október elsején a városban. A program a Szigetvári Weiner Leó AMI külső udvarán kezdődött a szoborpark avatásával, itt Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntőt, mint hangsúlyozta, egyszerre ünneplik a zene világnapját, Szigetvár város napját, és a zeneiskola 50 éves évfordulóját . Úgy fogalmazott, hogy a Weiner Leó AMI-ban a pedagógiába építették a művészet szeretetét, ez a hely testvérmúzsák találkozóhelye, ahol a művészetek összekapcsolódnak.

Felavatták Vanyúr István szobrászművész egy alkotását, melyet minden évben egy-egy újabb szobor követ majd. Deichler András, a zeneiskola igazgatója elmondta, a park egy új színfoltja lehet a városnak, ez a hely pontosan megfelel e célra és egy újabb látnivalóval bővülhet a város kulturális kínálata.

A Vigadóban az ünnepi képviselő-testületi ülésen Vass Péter polgármester adta át a városi kitüntetéseket, összesen 17-et. Idén Kapronczai József nyugalmazott táncpedagógus lett a Díszpolgár, Németh Erika egykori zeneiskolai tanár részére Posztumusz Díszpolgár címet ítéltek oda. Fodor Pál történészprofesszor Civitas Invicta elismerést, míg Tölgyesi Rita zongoratanár és Plantek Ágnes óvodapedagógus Oktatási és Közművelődési Díjat kapott. Kis-Bagolyné Molnár Ágnes járási vezető védőnő Közszolgálati, Kiss Jolán szülésznő Közegészségügyi és Szociális, Lutz Éva tanár pedig Ifjúsági és Sport Díjat vett át. Török Kovács László, a Kisváros NKft. építési műszaki ellenőre Városfejlesztési Díjat kapott. Zrínyi Emlékplakettet Füredi Béla Józsefné a Vöröskereszt területi szervezetének vezetője, a Persona Non Grata zenekar és Bogdán Irén segédmunkás kapott. Szász Tamás Városi Címerplakettet vett át, Nevelés Ügyéért Plakett elismerést Arany Istvánné tanár, Plantek Ágnes és Beckné Gáspár Erzsébet óvodapedagógus kapott. Dr. Kovács Tibornak Címzetes főorvosi címet adományoztak. A Szigetvári Helyi Értéktárba felvett értékek: Szigeti veszedelem, Szigetvári Vigadó, Szigetvári Várbaráti Kör, Szigetvári zsidó temető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!