Miért akkor?

2020.10.23. 19:00

Munkaidőben cserélték volna ki a mérőórát

Egyik olvasónk jelezte a napokban szerkesztőségünk felé, hogy esedékes volt a lakásában a melegvíz-mérő cseréje, azonban az időpont-egyeztetéssel gondja akadt.

M. R.

Fotó: Löffler Péter

Ahogy mesélte, a PÉTÁV Kft. ezt a tevékenységet munkaidőben végezte volna el, neki azonban alig maradt szabadsága, hiszen a járványhelyzet miatt az év első felében több napot is ki kényszerült venni. Itt megjegyezte azt is, hogy bizonyára sokan vannak hasonló helyzetben a megyeszékhelyen. Olvasónk aztán felhívta az ügyfélszolgálatot, és többszöri próbálkozásra végül sikerült egy munkaidőn kívüli időpontot kapnia a cserére.

A jelzés kapcsán megkerestük a társaságot is, akik válaszukban szintén azt tanácsolták a hasonló helyzetben lévő ügyfeleknek, hogy keressék fel az ügyfélszolgálati irodát, és egyeztessenek időpontot, a legkorábbi időpont, amit kérni tudnak 6.45, a legkésőbbi 15 óra. A csere körülbelül tíz percet vesz igénybe és 8 évente kerül rá sor.

A PÉTÁV válaszához egy kiadványt is mellékelt, amelyben azt írják, hogy a meghibásodott, vagy az adott évben lejáró hitelességű mérőket a társaság munkatársai ingyenesen kicserélik. Kivétel természetesen, ha a hiba szándékos rongálás következménye. A leolvasást és a cserét fényképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek végzik. Amennyiben valaki nem teszi lehetővé a mérők éves leolvasását vagy hitelesítési cseréjét, akkor a vonatkozó önkormányzati rendeletben meghatározott fogyasztást – ami 32,4 köbméter havonta – jogosult a társaság kiszámlázni. A PÉTÁV évente egyszer leolvassa a melegvíz-mérőket, erre két időpontot ajánlanak fel, amiből az egyik 16 óra utánra esik. Ha egyik időpont sem megfelelő, akkor szintén egyeztetni kell az ügyfélszolgálattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!