Lehetőség

2020.10.27. 08:45

Online is érkezik segítség a pályaválasztáshoz

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az iskolák digitális oktatásra történő átállása idején pályaválasztási kínálatát online szolgáltatásokkal is bővítette.

W. K.

Az egyik legnépszerűbb az osztályfőnöki óra mellett az önismeretitréning-foglalkozás, ami azóta is népszerű a diákok körében.

Egy kamasznak elképzelhetetlen az élet internet és közösségi oldalak nélkül.

Az okostelefonokkal kinyílt a világ, a mobil internetezés lehetősége korlátlan belépést ad az online térbe, bárhol és bármikor beszélgethetnek barátaikkal, megoszthatnak információkat.

Éppen ezért nem is okozott különösebb technikai gondot az önismereti órára csatlakozás. Az óra „beltartalma” már annál nagyobb kihívást jelentett számukra.

Nem könnyű úgy megnyílni, hogy az online „csatornán” sokkal lassabb az interakció, nincs fizikai kontaktus, sok esetben a képi és hangi megjelenés is torzul. A kamera miatt nem lehet olvasni, észlelni a teljes testből, csak az arc kommunikál. A tréner eszköztára is korlátozott.

Óriási hangsúlyt kap a beszéd, azok az eszközök, amelyek a legtöbb háztartásban, gyerekszobában megtalálhatóak.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!