ezüstérem

2020.10.23. 10:38

Versenyben lett második a Zengő

Szoros versenyben volt mindvégig a Zengő-kilátó az Év Kilátója versenyben a balatonboglári Xantus János Gömbkilátóval, a hatalmas összefogás ellenére mégis a második helyen végzett.

M. R.

Az Aktív Magyarország hirdette meg a versenyt, a szervezet közösségi oldalán lehetett szavazni az építményekre egy kedveléssel. A 177 pályázat közül összesen tíz került a döntőbe, de az Év Kilátója címre már a kezdetektől az említett két kilátó volt esélyes. A szavazás utolsó napján, pénteken egy ideig még a mecseki építmény vezetett, végül a balatoni kilátó behozta lemaradását.

Az, hogy ilyen szoros küzdelemben vett részt a Zengő-kilátó, jól mutatja, hogy érdemes ellátogatni a Dél-Dunántúl legmagasabb pontjára, ahonnan jól láthatók a Mecsek gerincének csúcsai, a Szársomlyó és Tenkes-hegy, valamint a Mórágyi gránitrög hullámos háta. Tiszta időben pedig akár a Badacsonyt, a Drávát kísérő ártéri erdőket és a horvátországi Papuk-hegységet is láthatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!