körkép

2020.11.12. 14:20

Megóvnák a komlói piac árait

Felülvizsgálta az önkormányzat a tavaly év végén átadott új piac és vásárcsarnok működésére vonatkozó rendeletét, az árusok észrevételeinek megfelelően.

W. K.

Ahogy korábban lapunk is megírta, az új piac területét szektorokra bontották, és licit­eljárás keretében értékesítették egy évre az árusító helyeket. A bérlők közössége azonban levélben kérte a város vezetését, hogy szerződéseiket határozatlan időtartamra módosítsák azzal, hogy asztalaikat a már kialkudott helyfoglalási díjaik előző évi inflációval növelt összegének értékével válthassák meg.

A jelenlegi bérlők többsége ugyanis 20–25 éve biztosítja a komlói és a környékbeli családok ellátását – a csarnok felújítása okozta átmeneti időszakot követően megkezdődött a vállalkozások újraépítése, régi és új vásárlók elérése. Ha jövő januárban ismételten liciteljárásra kerülne sor, egy új helykiosztás veszélyeztetné megélhetésük biztonságát.

Az árusok igényeit is magába foglaló új rendeletről a közeljövőben várható döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!