jót tenni jó

2020.12.01. 17:30

Egy cipősdoboznyi ajándék szebbé teheti a karácsonyt

A Baptista Szeretetszolgálat 17. alkalommal indította el karácsonyi adománygyűjtő kampányát, az Országos Cipősdoboz Akciót. Az idén minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra, a megye számos pontján is szerveződnek hasonló kezdeményezések.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Pécs Löffler Péter Hungary Ciposdoboz ajándék átadása a Szent Mór Iskolaközpont dísztermében DN20150127

Fotó: Löffler Péter

Pénteken elkezdődött a Baptista Szeretetszolgálat hagyományos ajándékgyűjtő felhívása, a cipősdoboz-akció, országosan 150 gyűjtőpont, míg Baranyában nyolc pécsi és egy szigetvári gyűjtőponton várják az adományokat. Az országos kezdeményezéshez idén lapunk kiadója, a Mediaworks is csatlakozott, és a vállalat a tervek szerint ezúttal nem csak médiafelületekkel járul hozzá az akció sikerességéhez.

Az ajándékcsomagokat legkésőbb december 20-ig lehet eljuttatni a gyűjtőhelyekre, amelyek listája a www.ciposdoboz.hu oldalon olvasható számos további hasznos információval együtt. A Baptista Szeretetszolgálat az idén kibővítette az online dobozolás lehetőségét: játékok, higiéniai eszközök, könyvek vásárlásával vagy pénzadomány küldésével lehet érintésmentesen adományozni.

Az összegyűjtött cipősdobozokba rejtett meglepetéseket a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai partnerein és országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a leginkább rászoruló gyermekekhez. A dobozokat gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, családsegítő szervezetek veszik át.

A Baptista Szeretetszolgálat a járványügyi előírásoknak megfelelve az ajándékokat ózonnal fertőtlenített raktárakban tárolja és kezeli. A szervezet logisztikai központjában az alkalmazottak testhőmérséklet-mérése után, maszkban és kesztyűben dolgoznak és rendszeres PCR- tesztelésen esnek át.

Megyénkben az előző évekhez hasonlóan számos hasonló kezdeményezést hirdettek. A helyi és térségi rászoruló családok gyermekei számára gyűjtik az ajándékokat többek között Harkányban és Alsómocsoládon, emellett a Csorba Győző Könyvtár is gyűjti a cipősdobozokat, melyeket a Kémes az Ormánságért Egyesület, valamint az Ormánsági Kultúrmisszió koordinálásával juttatják el az Ormánságban élő gyerekek számára. A becsomagolt dobozok a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Pontban adhatóak le hétfőn, szerdán, pénteken 9-13 óra, illetve kedden és csütörtökön 14-18 óra között, illetve amennyiben az olvasó a Könyv(fu)tár házhoz szállítását választotta, azon keresztül is elküldheti a csomagot könyvtárba. A járványhelyzet miatt azt a teret, ahol a csomagokat megőrzik, rendszeresen szellőztetik, a csomagokat több napig tárolják elszállítás előtt. A könyvtár az ajándékokat december 15-ig várja.

Így dobozoljunk

Amennyiben valaki személyes ajándékkal szeretne meglepni egy nehéz sorsú kisgyermeket, annak idén sem kell mást tennie, mint keresnie egy cipősdobozt, majd megtölteni azt szép és hasznos dolgokkal (játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel, könyvvel). Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját, majd ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel, végül a dobozra jól láthatóan írja fel, milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!