Postabontás

2020.12.08. 10:00

Nem kellene kivágni a fenyőfákat

Ma már olyan sok alternatív megoldás létezik a vágott fenyő helyettesítésére, miért nem élnek ezekkel az emberek – tette fel a kérdést levélírónk.

bama.hu

A KVG RT.-nél megkezdték a karácsonyfák szervezett összegyûjtését. A kaposvári komposztálótelepre szállítják a fákat.

Fotó: Löffler Péter

Közeledik a karácsony, már el is kezdték kivágni a fenyőfákat. Nemsokára megint tucatjával állnak majd a pécsi közterületeken és áruházak parkolóiban az árusoknál.

Minden évben, amikor ezzel találkozok, összeszorul a szívem, mert csak arra tudok gondolni, hogy milyen sok fa megy a kukába majd – azokra gondolok, amiket az árusok nem fognak tudni eladni. Nagyon sok ilyen van, hiszen még december 24-én, tehát az utolsó pillanatban is halmokban állnak a fenyők náluk.

Ma már olyan sok alternatív megoldás létezik a vágott fenyő helyettesítésére, miért nem élnek ezekkel az emberek? Ott vannak például a földlabdás fenyők, amik hosszú évekig megmaradnak a tulajdonosnál. Mi pedig a kertünkben álló fát díszítjük fel már jó ideje, így nem kell kivágni egyet sem. Tudom, hogy erre sok embernek nincs lehetősége, főleg a megyeszékhelyen, de akkor is vannak környezetkímélő megoldások, amikkel élni is kéne.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!