fejlesztés

2021.01.24. 17:30

Az új komlói csarnok építéséhez keresik a kivitelezőt

A kétezer négyzetméter alapterületű komplexum iskolai testnevelés óráknak is helyet adhat.

W. K.

A tavalyi évre tervezett egyik legnagyobb Komlón megvalósuló állami beruházást, a kézilabda-munkacsarnok építését is hátráltatta a koronavírus-járvány – a projekt tavaly év elején, a kezdési fázisában megtorpant, most újra lendületet vett azonban a fejlesztés, folyamatban van a kivitelező kiválasztását célzó eljárás.

Mint arról korábban beszámoltunk, Komló az egyike annak a kilenc hazai településnek, ahol kézilabda-munkacsarnok épülhet, köszönhetően az önkormányzat sikeres pályázatának. A beruházást a Nemzeti Sportközpontok bonyolítja. A létesítményt eredetileg a Nagy László Gimnázium területére tervezték, ám annak adottságai nem bizonyultak megfelelőnek, így az építmény a Szilvási Általános Iskola hátsó udvarán, a betonos pálya helyén kap majd helyet.

A kétezer négyzetméter alapterületű kézilabda-munkacsarnok meghatározó építménye lesz a városrésznek – a komplexumban egy ezer négyzetméteres küzdőteret és egy százötven férőhelyes nézőteret alakítanak ki.

A csarnok nem csak a kézilabdázóknak nyújthat segítséget, hanem az általános és középiskolások testnevelés óráinak is helyszíne lehet.

Az építkezés indulását a vírus mellett az is hátráltatta, hogy a január 1-től hatályos új energetikai szabályok miatt a tervrajzot néhány ponton módosítani kellett, megteremtve a még hatékonyabb üzemeltetés feltételeit. Az építkezés várhatóan a nyár elején indul, a kivitelezőnek a szerződés aláírását követően ötszáz nap áll majd rendelkezésére, hogy a beruházást befejezze, az oktatást az építkezés nem fogja zavarni.

A szakosztály tervei között szerepel, hogy a kézilabda utánpótlás-nevelés területén szeretnék majd betölteni a sportág regionális akadémiájának alközponti szerepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!