modellváltás

2021.01.21. 17:26

Mégsem hozott döntést a PTE szenátusa

A folyamatban lévő egyeztetések miatt a Pécsi Tudományegyetem szenátusa egyelőre nem tárgyalta meg az egyetemi modellváltásról szóló napirendet a csütörtöki ülésén. Miseta Attila rektor napirend előtti felszólalásában bejelentette, hogy még több a bizonytalansági tényező, amelyek befolyásolni tudják a megfelelő döntés meghozatalát.

B. M.

Szerinte például a klinikák hovatartozása kapcsán is ellentétes információkkal rendelkeznek, és még a fenntartóval, valamint a szegedi egyetemmel is tárgyalnak bizonyos kérdésekben. Az elnapolásról egyeztettek a kari dékánokkal és intenzív egyeztetéseket folytattak a karokkal, szakszervezettel, hallgatókkal is.

A modellváltással kapcsolatos állásfoglalást várhatóan jövő hét csütörtökön, vagy pénteken vitathatják meg a szenátorok. A kérdés az, hogy a PTE állami alapítású, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott egyetem legyen-e. A 20 ezer hallgatóval rendelkező egyetemen egy kisebb, szűk kör hangosan tiltakozik a Facebookon „forradalom kirobbantását” is belengetve, ugyanakkor az EHÖK leszögezte, hogy álláspontjukat nem világnézeti vagy politikai célok mentén, hanem kizárólag szakpolitikai, oktatáspolitikai szempontok figyelembevételével fogja kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!