Figyelnek a gépszemek

2021.01.06. 12:20

Sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat

Önkormányzati forrásból elkészült a térfigyelőkamera-rendszer Szederkényben.

Zs. K.

Egyre több település működtet térfigyelő kamerákat, de a mohácsi rendszámfelismerő egységekhez hasonlót eddig csak ritkán láthattunk

A képviselő-testület a megválasztásakor a közbiztonság javítására is ígéretet tett, és arra, hogy szorgalmazzák a régóta áhított kamerarendszer kiépítését. Az illetékes rendőrkapitány beszámolójából kiderült, a statisztikákat tekintve Szederkényben igen jó a közbiztonság, emiatt azonban a kamerarendszerre támogatást nem kaphatott a község.

Ez olyan településeken lehetséges, ahol komoly gondok vannak, és kiugróan rossz a bűnözési statisztika. Ennek hiányában a beruházást Szederkénynek saját forrásból kellett megvalósítania. A képviselő-testület több szolgáltató ajánlatát mérlegelve döntött a beruházásról. Első körben egy modulrendszerben bővíthető, három kamerából és egy átjátszó-állomásból álló rendszert építettek ki, melyet kisebb költséggel évente tudnak majd bővíteni. A beruházás december elején elkészült, és néhány hetes próbaüzem után januártól teljes kapacitással fog működni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!