rekonstrukció

2021.02.23. 09:23

A járásbíróságot is megújítják Komlón

Megújul a járásbíróság és a munkaügyi központ épülete is, állami forrásokból a városban.

W. K.

– Az utóbbi esztendőkben tervszerűen zajlott a Templom tér és környékének újjáépítése – a beruházásokkal a terület teljes megújuláson ment keresztül, amelynek egyik eleme volt például a bíróság környezetében lévő parkoló kialakítása – tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere.

Az eddig megvalósult fejlesztések most, ezekkel az állami beruházásokkal, azaz a hivatali épületek megújulásával válnak teljessé, közölte a városvezető.

A Komlói Járásbíróság épületét az 1970-es években húzták fel, és azóta jelentősebb fejlesztés nem történt az ingatlanon. Mára sok egyéb mellett a villamoshálózat korszerűsítése is elengedhetetlenné vált. Az energetikai korszerűsítésnek a hőszigetelés, a nyílászárócsere, a napelemes rendszer és a fűtési szabályozók kiépítése is része. Mindezeken túl az Országos Bírósági Hivatal finanszírozásában több ütemben fejleszteni fogják az ingatlan belsejét is: a csatornahálózat korszerűsítését követően padlófelújításra és falburkolatcserére kerül sor, a tárgyalótermekben pedig egy modern, a mai kor igényeinek megfelelő hőszivattyús fűtési rendszer kialakítását is tervezik.

Állami beruházás keretében, a szintén a Bajcsy-Zsilinszky utcában található komlói munkaügyi központ épülete is megújul – a tavaly év végén indult munkálatok során a tető rendbe tétele mellett a padlót is korszerűsítik, valamint a továbbiakban egy tisztító festést is kapnak a helyiségek.

Kapuk is épültek

A Templom tér és környéke fontos része a városnak, a sok lakóház mellett több, jelentős forgalmú közintézmény is van itt. Jobb közlekedési, parkolási feltételeket és élhetőbb környezetet teremt a városrészben. A fejlesztések megvalósultak, a megújult Templom teret 2019 decemberében adták át – a 30-as évekbeli közösségi központként működő területen a lelkiség, az oktatás-nevelés, a szórakozás és a munka szimbólumaként magasodó díszkapukat is újjáépítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!