PTE

2021.02.10. 18:50

Az egyetemi modellváltásról tárgyalt Pécsett Stumpf István

Szerda délután Stumpf István volt alkotmánybíró, az egyetemi modellváltásért nemrég kinevezett kormánybiztos egyeztetésen vett részt Pécs polgármesterével, Péterffy Attilával.

V. S.

Fotó: Szabo Balazs/HetiValasz

Mint ismert, Péterffy korábban leszögezte, hogy ellenzi a Pécsi Tudományegyetem (PTE) modellváltását. A polgármester úgy fogalmazott: „tiltakozom a Pécsi Tudományegyetem alapítványi fenntartásba adása ellen, és kérem a Szenátus Pécs városért felelősséget érző tagjait, hogy az intézmény modellváltását ne támogassák.”

A baloldal – ahogy a többi egyetem esetében – a PTE kapcsán is ellenzi a modellváltást, azt állítva, hogy az intézmény feje fölött dönt a kormány, Stumpf viszont nemrég egyértelművé tette: „nem kell semmiféle módon kényszert kifejteni az egyetemek irányába. A döntést az egyetemeknek kell meghozni, részt kívánnak-e venni ebben a modellváltásban, vagy nem”. Az SZTE szenátusa az egyetem modellváltása mellé állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!