Indul a második szemeszter

2021.02.24. 12:56

Folytatódik a Pluszosok Egyeteme a PTE-n

Nemcsak a húszéveseké a világ! mottóval online szabadegyetemet hirdetett a Pécsi Tudományegyetem tavaly szeptemberben.

T. V.

A Pluszosok Egyeteme első félévének 8 előadásán mintegy 350-en vettek részt regisztrált hallgatóként, közülük közel 150-en vizsgáztak le és kaptak tanúsítványt a Pluszosok Egyeteme első szemeszterének elvégzéséről – tudtuk meg a PTE-től.

A hagyományteremtő programsorozat népszerűségének hála, a tegnapi nappal elindult a második pluszos félév, amely során 7 érdekes előadással várják a nézőket a képernyők elé. Az előadások egy-egy népszerű kérdéskört járnak körül, a sokszor a szépkorúság kérdéseit is érintő prezentációkat az egyetem kutatói, oktatói tartják. Az online események kéthetente hétfő délutánonként 17 órától indulnak, melyeket minden alkalommal előzetes regisztrációval lehet megtekinteni ([email protected]).

A hétfői, első előadás igazán különleges volt, Udvardy György veszprémi érsek, korábbi pécsi püspök témája a hit ereje volt. A következő esemény március 8-án lesz, a csillagászat iránt érdeklődőknek kedveskednek, Nagyváradi László Magyarok a világűrben című előadását hallgathatják meg. A szemesztert Miseta Attila rektor zárja majd, a felsőoktatás és a PTE jövőbeni szerepéről, lehetőségeiről beszél majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!