Fejlesztés

2024.05.18. 20:15

Piac Korzó: átadták a megújult városközpontot és fedett vásárcsarnokot Sásdon

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

Május 18-a ünnepi eseményként vonulhat be Sásd történelmébe. Megújult ugyanis a járásszékhely városközpontja, illetve új, fedett piac épült a település szívében. 

A Piac Korzót szombaton délelőtt 11 órakor ünnepélyes keretek között avatták fel, Jusztinger János polgármester mellett többek között a térség országgyűlési képviselője, Nagy Csaba részvételével.

 

A sásdi fúvószenekar által adott hangulatos zenei bemutatót követően az összegyűltek körbejárhatták az elkészült, modern, fedett piac épületét. A komplex beruházás több mint 205 millió forintos támogatásból valósult meg a Széchenyi 2020 keretén belül.  A fedett piacépület két különböző funkcióval bíró egységre bontható, a fedett csarnoktérre, és a kiszolgáló épület helyiségeire, a helyszínhez parkolóhelyek is csatlakoznak. A beruházás célja az volt, hogy egy modern városközpont kerüljön kialakításra a közterek és üzlethelyiségek megújításával.

Fotó: Laufer László

Sásdon az elmúlt években több fejlesztés is végbement, többek között hírt adtunk a város gyógyszertárának nagyszabású, modern megújulásáról.

Jó érzés látni, hogy az elmúlt négy évben mekkorát változott Sásd. Minden városrészben láthattunk valami újat. Új épületek mellett haladtunk el, felújított utcákon, piaccsarnok, városközpont, játszóterek, bölcsőde, uszoda csapadékvíz-elvezető árkok mellett, sorolhatnám. Ahogy persze az előttünk álló feladatokat is! Van még dolgunk

 - írta korábbi közösségi bejegyzésében Jusztinger János, Sásd polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!