Nagyszabású dinoszaurusz napra készülnek

2024.05.18. 17:40

Igazán remekül startolt a Komlóverzum

Vonzza a látogatókat a közel két hónappal ezelőtt megnyílt Komlóverzum – a város célja, hogy idővel az UNESCO Világörökség részévé váljon az évmilliók múzeumaként aposztrofált turizmus szolgálatába is álló létesítmény.

Wald Kata

A Komlóverzumban a mecseki dinoszaurusz

Fotó: Laufer László

Március végén nyílt meg a Komlóverzum a város szívében, és már az első hónapok is azt mutatják, hogy jelentős az érdeklődés a létesítmény kínálta látnivalók és szolgáltatások iránt. 

– A látogatók száma már az első hónapban elérte a kétezret, és mostanra már a háromezret közelíti – tájékoztatta lapunkat a sikerről Polics József, Komló polgármestere.  

Mint Polics József fogalmazott, a város és az intézmény mindent megtesz az egyedülálló komplexum népszerűsítése érdekében. 

Sokan érdeklődnek a mecseki dinoszaurusz iránt

– Cél a partnerségi kapcsolat és együttműködés kialakítása a helyi és a térségben működő idegenforgalomban érintett szereplőkkel – mint például a komlói mini-zoo, Bikal, Szászvár, vagy Orfű – , így a környék turisztikai szempontból jelentős helyszínein a Komlóverzum kínálta programokról, szolgáltatásokról is információt kaphatnak a vendégek. Mindezt annak érdekében, hogy Komló egy hangsúlyosabb pontként kerüljön fel hazánk turisztikai térképére – emelte ki a polgármester. – Középtávon pedig az a terv, hogy az UNESCO Világörökség részévé fejlesszék a létesítményt – tette hozzá Polics József. 

Partnerségben a turizmus fejlődéséért

 

A mintegy egymilliárd forintos állami támogatásból megvalósult, évmilliók múzeumaként aposztrofált Komlóverzumban több kiállítótérben látható a Mecsek és környezetének élővilága, földrajzi sajátosságai, átívelve földtörténeti korokon. Visszarepítik a látogatókat először évtizedeket a dübörgő bánya mélyére, majd évmilliókat a veszélyeket rejtő páradús ősi erdőkbe és óceánok titokzatos világába, életnagyságú őslények bemutatásával. 

A beruházás során nem csak a tetőteret alakították látogatóközponttá, hanem a már meglévő  kiállítások szobái is megújultak, és a könyvtár is modernizált környezetben várja olvasóit.

A látogatókat vonzó különleges programok a megnyitás óta rendszeresek a komplexumban - a minden évben május harmadik keddjére eső nemzetközi dinoszaurusz napra is számos attrakcióval készülnek. 

 

A Kaptárban is pezseg az élet

A Komlóverzumhoz hasonlóan szintén állami támogatásból megvalósult másik, a város kulturális életét jelentősen meghatározó beruházás a Kaptár építése volt, amely tavaly őszre készült el, és a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) helyszíneként debütált. Azóta rendszeresen ad otthont különféle programoknak a létesítmény - a jubileumi, tizedik KASZT-ot idén május 30. és június 2. között tartják. A magyar nyelvű amatőr színjátszás legjobbjait felvonultató seregszemlén ezúttal tíz versenyprogramot láthat a közönség, és idén is kapcsolódnak szakmai beszélgetések a rendezvényhez, valamint a hagyományoknak megfelelően különleges kiegészítő, off-programokkal is készülnek a szervezők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!