Nagytótfalu

2021.02.01. 14:18

Hóváró lett a buszváró

Ha tél, akkor hó – tartaná a régi keletű mondás, de sajnos az utóbbi években egyre kevesebbszer lehet örömünk a fehér tájban. Pedig a gyerekek legnagyobb téli öröme, amikor „hull a pelyhes” fehér hó, és lehet szánkózni, hógolyózni, hóembert építeni, vagy éppen hóangyalt készíteni.

Zs. K.

Nagytótfaluban annyira várták, várják a havat, hogy még a helyi buszvárót is átalakították „hóváróvá”. A szervezők és az ügyes kezű helyi önkéntesek több mint ötszáz kis hópihével díszítették fel a megállót, remélve, hogy az égiek megenyhülnek, és valódi havat küldenek.

A faluban kihasználták az előző rövid távú hóeséseket is, amikor a játszótéren a „Tél örömei” program keretében a családok hóemberpalántákat (a kevés hó miatt) építettek, a gyerekek vidáman hancúroztak, hógolyóztak, szánkóztak – élvezték a havat, természetesen a szabályok betartásával.

A kidíszített buszmegállót, a nagytótfalui hóvárót sokan megcsodálták, a kreatív közösség pedig reméli, hogy a gyerekeknek még a tavasz beállta előtt lesz részük havas élményekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!