reménykednek

2021.02.28. 19:00

Idén is megtelt a rendezvénynaptár Komlón

Jóllehet a koronavírus tavaly átírta Komló eredetileg tervezett kulturális programjait, bizakodva tekint azonban az önkormányzat az idei évre – a 2021-es rendezvénynaptár nemrég elkészült.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

A járványhelyzetre tekintettel, azzal a kiegészítéssel, hogy amennyiben ez év tavaszán még nem lehet élőben, rendes működés mellett programokat tartani, úgy a városi rendezvényeket online térben rendezik meg, illetve folyamatosan dolgoznak a többi program online helyettesítésén is.

A terv szerint a „Virágos Komló” városszépítő mozgalom tavalyi évének értékelésére március 26-án kerül sor, és az idei új versenyt is akkor hirdetik meg. A Komló és környéke bányászainak találkozóját május 29-én tartanák, majd júniusban rendeznék meg a Komlói Amatőr Színházi Találkozót. Az alternatív művészetek kedvelőinek szórakoztatását célzó „MindenMás Fesztivál” sem maradna el, csak ezúttal a korábbiaktól eltérően nem áprilisban, hanem június közepén kerülne rá sor.

Augusztusra is több rendezvényt írtak be a naptárba: a Street Arts utcazene-fesztivál, valamint a Volt-Van-Lesz Rock­fesztivál is várja majd az érdeklődőket. A hagyományoknak megfelelően szeptember első napjaiban rendeznék meg a Komlói Bányásznapokat, a Hét Domb Filmfesztivál szeptember 6-tól 12-ig tartana, és idén is terveznek online közönségszavazást. A fesztiválra a nevezés várhatóan március elején indul, és előreláthatólag május végéig lehet a szokásos hét kategóriában benyújtani az alkotásokat.

Az év elején elmaradt Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál időpontja november 27., az évet az adventi programsorozat zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!