szigetvár

2021.02.28. 09:12

Már az új rendelőben fogadhatják a betegeket

A szigetvári lakosok bizonyára nagyon várták már az új háziorvosi rendelőintézetet, mely a közelmúltban elkészült.

T. V.

szigetvári városképek

Fotó: AS

A helyi önkormányzat a megyei önkormányzattal konzorciumban 200 millió forintot nyert a projektre, a megvalósításához további 24,5 millió forint többletforrásra volt szükség, melyet a város a többlettámogatási igény elbírálásáig saját költségvetésének terhére biztosított.

A projekt során a régi, rendkívül rossz állapotban lévő belvárosi rendelőt lebontották, majd újat építettek a helyére. Az új rendelőintézet több mint 331 négyzetméter alapterületű, négy orvosi rendelő kapott helyet benne a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel, akadálymentes mosdóblokkal, valamint a mai kor igényeinek megfelelő betegváróval. Az épület tetejére napelemeket helyeztek el, amelyek a rendelőintézet teljes áramszükségletét biztosítják. Emellett a rendelők megközelítését két akadálymentes bejárat biztosítja.

Mivel a korábban használt orvosi eszközök, gépek közül sok cserére szorult, a projektben lehetőség volt újakat vásárolni, így orvosi műszereket, gépeket, informatikai eszközöket és bútorokat is beszereztek. Az érintett négy háziorvos már be is költözött az új helyre, hétfőtől már itt, a Berzsenyi utcában lesz a rendelés.

Címkék#rendelő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!