adni öröm

2021.02.07. 14:18

Több mint száz családot segítettek múlt évben

T. V.

Az első önkéntes szervezetek között alakult meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bicsérdi Csoportja, a lakosság körében végzett szociális és egészségügyi munkájuk kiemelkedő.

Kovácsné Nagy Katalin, a csoport vezetője elmondta, hogy a jelenleg kilenc fő rendes tagot további tíz önkéntes is segíti. Nem csak Bicsérden tevékenykednek, rendszeresen segítik a rászorulókat például Markócon, Bogdásán, Drávafokon, Gerdében, Zókon és Pécsen. Az elmúlt évvel kapcsolatban megtudtuk, hogy több mint 100 családnak tudtak segíteni, adományt osztani.

– Sajnos a koronavírus-helyzet behatárolta a tevékenységünket. Elsők között voltunk, akik önkéntesen felajánlottuk a maszkvarrást, 70 darab maszkot szabtunk, varrtunk, melyet a bicsérdi lakosok részére juttatott el az önkormányzat – fogalmazott a csoportvezető. – A Spar Adni Öröm! akcióját idén kicsit más módon szervezték meg, de így is 115 csomagot tudtunk kiosztani karácsony előtt.

Kovácsné Nagy Katalin elmondta, hogy öt megkeresés érkezett hozzájuk, s mind az öt sikeresnek mondható. Ezek között volt az is, amikor egy gerdei leégett családi ház lakóit támogatták a régiós központ segítségével élelmiszer-, valamint ruhaadománnyal. Bogdására egy két gyermeket nevelő családhoz karácsonyi adományt, valamint egy felajánlásból két jó állapotú ifjúsági heverőt juttattak el. Egy bicsérdi hölgynek pedig a munkába járáshoz nyújtottak segítséget, ő egy kerékpárt kapott.

– Ezek az aprónak tűnő, de a rászorultaknak fontos kis segítségeink megerősítenek bennünket, hogy szükség van a mi munkánkra – mondta a csoportvezető.

Segítik egymást

A csoportnak a helyi önkormányzattal is nagyon jó a kapcsolata, kölcsönösen segítik egymást. A Bicsérden található Léna Ház idősek otthonát, az általános iskolát és óvodát is támogatják rendszeresen. Mint megtudtuk, a napokban juttatják el a bicsérdi, valamint a drávafoki és dencsházai iskoláknak a régiós központ által biztosított, nagyon jó állapotban lévő színes tornacipőket, valamint az időseknek benti papucsot, házi cipőt tudnak adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!