gólyahír

2021.03.03. 19:28

Megérkezett az első gólya Baranyába

Baranyában az első gólya már igen korán, február 23-án megérkezett a fészkére.

Zs. J.

Hortobágy, 2020. március 30. Nyolc-tízezer kilométer megtétele után visszajöttek a Hortobágyra kelet-afrikai telelõhelyükrõl a fehér gólyák (Ciconia ciconia). Megtalálják párjukat, korábbi fészküket és augusztus közepéig felnevelik utódaikat. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA

Fotó: Oláh Tibor

Sumony község lakosai örülhettek megjelenésének. Ezt a fészket 1987-ben építették a gólyák, de ilyen korai időpontban még egyszer sem mutatkoztak. Néhány nappal később sikerült a madarat lencsevégre kapni, amint az egyik faluvégi ház mellet szedegetett.

Nem kellett sokáig várni a következő megfigyelésre sem. Pécsett, a vasasi városrész határában február 27-én egy fekete gólya vitorlázott az erős szélben, útban fészkelőhelye felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!