kisded

2021.03.09. 15:33

Nagy igény lenne Alsószentmártonban egy bölcsődére

A községben működő Napforduló Egyesület bölcsőde építésére szeretne támogatást nyerni.

Zs. K.

Fotó: Shutterstock

Bartók Zoltánné, az egyesület elnöke elmondta, a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyújtott be pályázatot, a beadvány hosszas egyeztetésekkel és tervezésekkel készült, sok akadályba is ütköztek, de végül határidőre be tudták nyújtani a szükséges dokumentumokat. Munkájukat a helyi önkormányzat és a Magyar Bölcsődei Egyesület szakértője is támogatta, segítette.

– A helyieknek is nagyon fontos lenne egy bölcsőde a faluban, hiszen sok család megélhetése függ attól, hogy az édesanya tud-e állást vállalni a pici gyerek mellett. Alsószentmárton korfája fiatalodó, a pályázat benyújtásakor több mint nyolcvan 3 éves kor alatti gyermek volt a településen – mondta Bartók Zoltánné, aki óvodapedagógusként is fontosnak tartja, hogy a gyerekek fejlesztése, nevelése minél előbb elkezdődjön. Kétcsoportos bölcsődét szeretnének nyitni, reménykednek a pályázat pozitív elbírálásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!