összefogás

2021.03.25. 17:31

Szállodák is segítik a leginkább rászorulókat

Húsz rászoruló család asztalára kerülhetett vasárnap meleg étel az egyik pécsi szálloda, valamint egy áruházlánc, illetve a Magyar Vöröskereszt jóvoltából.

W. K.

Fotó: Laufer László

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének jótékonysági kezdeményezése, a HotelHero részeként szervezték meg a jótékonysági akciót: a pécsi szálloda vállalta, hogy húsz, nehéz körülmények között élő család számára elkészíti az áruháztól kapott alapanyagokból az összesen 100 adag pulykaragut. Az ételek a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete közreműködésével jutottak célba – a pécsi I. sz. Területi Szociális Iroda kliensei közül választották ki a leginkább rászoruló húsz hátrányos helyzetű családot.

Mindegyikük öt-öt adag meleg ebédet vihetett haza, amelyet a humanitárius szervezet pécsi, Dobó István utcai székházánál osztottak ki számukra, az érvényben lévő védelmi intézkedések betartása mellett.

A HotelHero összefogás célja hírt adni és megszervezni a szállodák által végzett segítő tevékenységet – a vasárnapi Jótékonysági Főzési Akció során Pécsen kívül Budapesten és további nyolc hazai városban, többek között Egerben, Debrecenben, Nyíregyházán is 100-100 adag meleg étel készült, amelyet mindenütt rászoruló családok kaptak meg a Vöröskereszt dolgozóinak és önkénteseinek segítségével.

Köztudott, hogy a turizmus- ágazat szereplői, azon belül is a szállodák a járvány egyik legnagyobb gazdasági veszteseivé váltak. Ebben a kilátástalannak mondható környezetben indult el 2020 nyarán HotelHero néven a szállodák jótékonysági kezdeményezése – az összefogás alapítói többek között arra vállalkoztak, hogy szabadidejükkel, szervezőkészségükkel, munkájukkal segítenek jó ügyeket, teret biztosítva számtalan szállodai dolgozó és döntéshozó jó cselekedeteinek.

Karácsony előtt például nagyszabású akció keretében, a szállodások országos összefogásának eredményeként közel kilenc tonna jó minőségű, meleg téli ruhát gyűjtöttek össze – az adományok akkor is a Magyar Vöröskereszt kollégáinak szakértő segítségével jutottak el azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük volt a támogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!