Természetvédelem

2021.04.11. 19:11

Idén is várják az Ifjú Kócsagőrök jelentkezését

W. K.

Hortobágy, 2020. augusztus 23. A Hortobágyi Madárkórházban felépült nagy kócsag (Ardea alba) repül szabadon engedése után Hortobágy közelében 2020. augusztus 23-án. A példány hosszú évek óta az első nagy kócsag, amelyet sikeres felépülése után szabadon engedhettek. A magyar természetvédelem címermadara fokozottan védett, természetvédelmi értéke 100 000 forint. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az Ifjú Kócsagőr Program évről évre egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében. A 2021-ben már nyolcadik alkalommal meghirdetett program keretében a fiatalok a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhetik meg a természetvédelmi kihívásokat és lehetőségeket.

A programra 2021. március 22-től április 22-ig – a víz világnapjától a föld napjáig – olyan 18 és 24 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik betekintést szeretnének kapni a gyakorlati természetvédelembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!