múltidéző

2021.04.14. 14:00

Laza stílus, élénk színek a 90-es években – élje át újra képeinkkel

Hogy lehet az, hogy a mai fiatalok számtalan olyan ruhadarabot találhatnak szüleik szekrényének mélyén, melyet nyugodt szívvel, sőt kifejezetten szívesen, akár most is felvehetnének? Sőt, ebben lennének igazán stílusosak.

T. V.

Fotó: Laufer László

Örök igazság, hogy a divat a megújulásról szól. A divattervezők nem találnak ki évről évre valami újat, inkább sokszor a régi idők klasszikusaihoz nyúlnak vissza. Ezeket a ruhákat felhasználva, s természetesen kicsit modernizálva, újragondolva terveznek időről időre a ruhakonstruktőrök is.

A kilencvenes évekből könnyedén lehet inspirálódni, legendás korszak volt ez a divat világában. Szabados stílus, élénk színek jellemezték ezt a korszakot. A kilencvenes évek szupermodelljeit szinte mindenki ismeri, Claudia Schiffert, Cindy Crawfordot vagy Naomi Campbellt. De nem csak a tengerentúlon voltak ekkor igazán látványos divatbemutatók, hazánkban, s ezen belül megyénkben is. Fotóriporterünk pedig ezek legtöbbjén ott volt, s megörökítette a szebbnél szebb modelleket és ruhakölteményeket.

 

A fényképeken is jól láthatjuk, hogy sok olyan fazon és mintázat volt akkor divatos, melyek a 2010-es évek második felétől újra népszerűek. Így például a vadállatminta, mely már harminc évvel ezelőtt is kedvelt volt. A batikolt hatású pólók, pulóverek is sokak kedvencei voltak akkor, s ma újra.

Nem csak a koktélruhák, felsőruházat terén találkozhattunk extravagáns, sokat mutató darabokkal. A merészen felvágott alsóneműk, brazil fazonú fürdőruhaalsók és falatnyi felsők láttán is tátva maradt sokak szája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!