jótékonyság

2021.04.18. 12:45

Magyaregregyen és Bakonyán is várják a kupakokat a szívecskék

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy Nagykozár is kapott egy gyűjtőt a falu főterére, most pedig két újabb település szívecskéit mutatjuk be, ahova elvihetjük a megmaradt kupakjainkat.

TL

Fotó: B.S.A.

Bakonyán, Babosné Sévó Andrea települési képviselő és közművelődési asszisztens ötlete alapján készítette, és helyezte el férje a kupakgyűjtőt a régi hirdetőtábla helyére. A szív közös összefogással a Patkó Bandi Gasztrokulturális Egyesület és helybéli családok támogatásával készült el és várja a környékbeliek adományait. A beváltott kupakokból befolyt összeggel jelenleg egy beteg kisfiú gyógyítását szeretné támogatni a közösség.

 

A héten egy másik baranyai falu, Magyaregregy is csatlakozott a kezdeményezéshez. A település egyik központi helyén állították fel a képeken látható kupakgyűjtő szívet, amely a helyiek által közkedvelt harangláb melletti parkban kapott helyet. Az elkészítés költségeit a helyi roma önkormányzat finanszírozta és egy környékbeli mester készítette el. A leadott kupakokból befolyó pénzt a falu szépítésre fordítják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!