Még zárva

2021.04.19. 16:30

Új tagokat egyelőre nem fogad a könyvtár

M. R.

A járványhelyzet miatti kényszerű otthonmaradás magával hozta azt is, hogy az embereknek valamivel több lett a szabadidejük. Sokan ezt olvasással töltenék, de a regényeket nem feltétlenül a könyvesboltban vennék meg, hanem a könyvtárakhoz fordulnának. Egyik olvasónk azonban nemrég azt jelezte szerkesztőségünk felé, hogy ő be szeretett volna iratkozni a Csorba Győző Könyvtárba, de nem járt sikerrel.

Ahogy megtudtuk, az intézmény valóban nem tud új tagokat fogadni, a zárvatartás ideje alatt a beiratkozást kénytelenek szüneteltetni.

Megoldást persze így is lehet találni, egy beiratkozott barátot vagy családtagot is megkérhetünk, hogy kölcsönözzön nekünk könyveket. A lejáró olvasójegyekkel viszont egyelőre nem kell törődni, hiszen azokat automatikusan meghosszabbítják.

Kölcsönzési lehetőséget a beiratkozott tagoknak továbbra is biztosít az intézmény a Könyv(fu)tár szolgáltatás keretein belül. Ahogy közölték, az eddigi járványügyi korlátozásokat április 7-től enyhítő kormányrendelet lehetővé tette, hogy újra megnyissák a Könyv(fu)tár pontot, ahol személyesen tudjuk átvenni az újonnan igényelt könyveket, illetve visszavinni a korábban kölcsönzött dokumentumokat.

A Tudásközpont parkolójában található könyvtárbusz a korábban megszokottak szerint tart majd nyitva, vagyis hétfőn, szerdán és pénteken délelőtt, amíg kedden és csütörtökön délután várják ott az olvasókat. A Csorba Győző Könyvtár állományából igényelt különféle dokumentumokat pedig továbbra is kérhetjük házhoz szállítással ötszáz forintos térítési díj ellenében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!