összefogás

2021.05.18. 07:49

Emléktáblát és kupakgyűjtő szívet is avattak a kerek születésnapon (galéria)

Kupakgyűjtő szívet és a Vöröskereszt alapítójának tiszteletére emléktáblát avatott tegnap a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete, a hazai viszonylatban az egyik legjelentősebb humanitárius és karitatív mozgalom fennállásának 140. évfordulója alkalmából.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

A pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola, mint a szervezet egyik bázisintézménye elé került a hatalmas, az összefogást, környezetvédelmet, a Földünkért érzett felelősséget szimbolizáló piros szív, a város és a Magyar Vöröskereszt összefogásának eredményeként. Egy kilónyi kupak 30–50 forintot jelent – a gyűjtésből származó bevételt jótékony célokra fordítják.

Mint azt Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója beszédében kiemelte, a május hagyományosan ünnepi hónap a Vöröskereszt életében, hiszen 8-án alapítója, Henry Dunant születésnapján ünneplik a szervezet világnapját, május 16-án pedig a megalapítására emlékezünk. A Magyar Vöröskereszt idén 140 éves.

– Véradásszervezés, elsősegélynyújtó tanfolyamok és vizsgák lebonyolítása – a legtöbben így azonosítják a Vöröskeresztet, ami azonban jóval több ennél – hangsúlyozta Udvaros Renáta. Jelentős hangsúlyt kap munkájukban a karitatív tevékenység, és a pandémia elleni küzdelemben is sok területen részt vállaltak, a mintavételi pontoktól kezdve a telefonos diszpécserszolgálatokig.

A kupakgyűjtő szíven kívül emléktábla-avatással is ünnepelték tegnap a születésnapot: a Dobó István utcai székházban Henry Dunant tiszteletére emléktáblát avattak, méltó helyszínt teremtve az évenkénti megemlékezéseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!