tisztelgés

2021.05.04. 20:31

A tűzoltók napján pirosan világított a TV-torony

Május 4-e a tűzoltók számára régóta hivatalos ünnepnap, hiszen tűzoltó elődeik és a „tüzes mesterségek” képviselői hosszú ideje védőszentjükként tisztelték Szent Flóriánt a „tűz katonáját”. Flórián életével, tetteivel példaképpé, jelképpé vált, szentté avatták emberségéért, másokért való tenni akarásáért, hősies bátorságáért.

bama.hu (forrás: BMKI)

Fotó: D.G.

A tűzoltók az ő szellemében, az ő eszméjét követve teszik nap, mint nap, amit az emberség, a tisztesség, a becsület ma is megkövetel. Elsőként szállnak szembe tűzzel, vízzel, a természeti erőkkel, kockáztatva az életüket. Ezen a napon emlékeznek meg azokra a bajtársainkra is, akik életüket adták feladatuk teljesítése során.

Május 4-én, Szent Flórián napján elsősorban azok jutnak eszünkbe, akik a lángok kevésbé barátságos „arcát” ismerik. Azonban a „tüzes mesterséget” űző kéményseprők is ekkor ünnepelnek, róluk sem szabad megfeledkeznünk, hiszen a kéményseprők munkájukkal jelentős megelőző tűzvédelmi tevékenységet végeznek.

A keddi napon, a tűzoltók és kéményseprők előtt tisztelegve, a pécsi tv-torony piros fényfestést kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!