támogatás

2021.05.10. 08:31

Ma rendezi meg a harmadik Élő Adást a Pécsi Közösségi Alapítvány

A mai napon, 18 órakor tartandó esemény külföldi példán alapul, melyhez a mintát az angol The Funding Network szolgáltatta.

Tóth V.

A szervezetek még korábban pályázhattak, a jelentkezők közül az alapítvány kuratóriuma hármat választott ki. A Pécsi Kosár Közösség, a Papír Panír és a Parkinson Betegek Egyesületének pécsi szervezete projektjei számára lehet majd felajánlásokat tenni.

Az első eseményt 2019-ben még jelenléti formában tartották, ám a másodikat, s most a harmadikat is az online térben rendezik meg.

– Az eseményen mind a három civil szervezetnek 6 perc áll rendelkezésére, hogy bemutassa magát és elmondja, milyen célt szeretne megvalósítani, és ehhez mekkora összegre lenne szüksége. Három különböző célösszeget is felvázolnak, és azokhoz kapcsoltan elmondják, ha annyi jön össze, abból mit tudnak megvalósítani – mondta el Parag Csilla, a Pécsi Közösségi Alapítvány igazgatója. – A 6 perc után jön a következő etap, ez alatt lehet kérdéseket feltenni az adott szervezetnek. Amikor ez letelik, jön az adományok felajánlása. Az est két házigazdája, műsorvezetője, Rostás Gabriella és Köles Ferenc figyeli a felajánlásokat.

Mint Parag Csilla elmondta, az adományozást ebben a különleges formában élményszerűvé tudják tenni. Így közvetlen kapcsolatot tudnak teremteni az adományozók és a civil szervezetek között. Az adományozók az alapítvány hivatalos honlapján (pecsikozossegialapitvany.hu) tudnak előzetesen regisztrálni.

Pécsért tesznek

A Pécsi Közösségi Alapítványt 2016-ban kilenc pécsi, lokálpatrióta magánszemély alapította meg. Általuk támogatandónak tartott ügyek mellé állnak oda, az ezeket képviselő szervezeteket segítik.

– Célunk az volt – s ez azóta is változatlan – hogy a városért tegyünk, és ezzel tudatosuljon, hogy felelősséggel tartozunk a pécsi közösség jövőjéért, s hogy az önmagukon való segítés képességét erősítsük és fejlesszük az emberekben – fogalmazott az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!